Nederlands leraar

Lekker op vakantie

24-07-2018

Blog

Eindelijk, we hoeven niet meer op vakantie voor de zon deze zomer, die is immers volop hier aanwezig, een topzomer! Maar dat is het niet alleen, ik heb toch geboekt dit jaar; Ischia – Italia. Iets heel bijzonders en voor mij allang geleden. Voor mijn vrouw, die in September 50 jaar wordt, is dit zelfs de eerste keer dat ze echt op vakantie gaat. Ze ging wel elk jaar of elke twee jaar naar haar familie in Thailand, maar dat mag geen vakantie genoemd worden, want dan gaat ze koken, schoonmaken, opruimen, boodschappen doen en op de kindjes passen. Leuk, maar vakantie vind ik wat anders. ‘Luister Kaew’, zei ik haar. ‘Op vakantie doe je helemaal NIETS, je hoeft helemaal NIETS en je doet gewoon wat je leuk vindt! Het hele jaar door moet je van alles, maar op vakantie niet. Dus ‘relax, enjoy en take it easy’. Genieten, genieten en genieten; dat is vakantie en daar werk je het hele jaar voor! Nou is het wel een beetje spannend hoe ze gaat reageren daar. Ik loop dus na een riant ontbijt in ons hotel, naar het zwembad bij het hotel, waar ligbedden staan. Dan insmeren met zonnecreme, goed boek erbij om lekker in te lezen en zo af en toe een duik en even lekker zwemmen. Daar kom ik de eerste dagen wel mee door! Dus we gaan het zien en houden U op de hoogte!