Nederlands leraar

Heidelberg

29-07-2015

Blog

De stad werd niet gebombardeerd door de Amerikanen, omdat teveel diplomatenkinderen er gestudeerd hadden, waardoor als een van de weinige Duitse steden het historische centrum behouden kon blijven. De prachtige ligging aan de Neckar, met aan de overkant de zgn. Filosofenweg, een wandelweg op de oeverhelling met uitzicht op Heidelberg is een attractie van jewelste.

Romantische oude huizen, gebouwen en straatjes. De vele terrassen nodigen uit voor het genieten van een heerlijk bier, dat hier niet in kleine flesjes en tuutjes wordt geschonken, maar in flinke halve liter glazen.

De universiteitsstad is ook bekend vanwege het prachtige Schloss Heidelberg;

Schloss Heidelberg is een van de beroemdste ruïnes in Duitsland en het symbool van de stad Heidelberg. Totdat het werd vernietigd in deNegenjarige Oorlog was het de residentie van de keurvorsten van dePalts. Nadat het zwaar werd beschadigd door de soldaten van Lodewijk XIV in 1689, werd het kasteel in 1693 slechts gedeeltelijk hersteld. De ruïne van rood Neckartäler zandsteen rijst tachtig meter boven de vallei aan de noordkant van de Königstuhl en domineert vanaf daar het stadsgezicht van Heidelberg. De Ottheinrichsbau, een van de paleizen van het kasteel, is een van de belangrijkste gebouwen van de Duitse renaissance.